Hvordan ta betalt med med din Shopin Shop?

Det er to måter bruker kan velge å betale på.

1) Betal i butikken når kunden henter varren.

2) Betal online med kort

Mulighet 1) gir seg selv og shopin funger bestlllingside hvor betaling skjer i butikken.

Mulighet 2) krever en betalings gateway. Her bruker vi Stripe, da den er gratis å bruke og opprette, men at Stripe ta 2,4% + 2kr. per betaling.

Hvordan setter du opp Stripe?

1. Først må du gå til https://dashboard.stripe.com/register
  2. Her oppretter du en bruker
  3. Følg veiledningen i at få kontoen godkjent (viktig do må har et NORSK organisasjonsnummer).
  4. Når kontoen din er godkjent klikker du på API under menyen Developers https://dashboard.stripe.com/apikeys
  5. Klikk på Create secret key
  6. Skriv shopin i den pop opp og klikk Create
  7. Kopier den lange kodetekst
  8. Logg på din shopin shop og gå til WooCommerce / Innstillinger / Betalinger
    Her ser du Betalingsmetoder, klikk på Administrer under Stripe – Kortbetaling
  9. Koper inn din nye hemmelig key in i feltet.
  10. Gå tilbake til Stripe og kopier din Publishable key
  11. Lim den inn i Publiserbar nøkkel (live) i WooCommerce.
  12. Klikk på Lagre endringer nederst på WooCommerce innstillingene
  13. Til sist må du ligge til ditt Webhook endepunkter. Du ser denne tekst i WooCommerce. klikk på linken i Woocommerce. Webhook-endepunkt vil være noe som: https://shopinfarsund.no/dinnettside/?wc-api=wc_stripe i innstillingene for Stripe-kontoen.

Kommen funksjon:

Shopin jobber med å utvikle et betalingsystem, slik at betaling ikke trenger å være per shop, og at betaling stadig utbetales til hver shop. Dette krever at Shopin AS blir godkjent av Finanstilsynet for finansiell institusjon).